מרק בצל קרמי
בלה בלה בלה בלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלה
זמן הכנה 30 minutes mins
זמן בישול 1 hour hr
סה"כ 1 hour hr 30 minutes mins
סוג מאכל תוספות
מטבח צרפתי
- 5 יחידות בצלים בינוניים קלופים ופרוסים
- 2 כפות חמאה או שמן זית
- 3 כוסות מים או מרק ירקות
- 2 כפות קמח
- 1 כוס חלב או חלב צמחי
- 1 כפית קינמון
- 0.5 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם
בסיר בינוני ממיסים חמאה או מחממים שמן זית.
מטגנים את הבצלים עד שהם הופכים שקופים.
מוסיפים את הקמח ומצפים את הבצלים, מבשלים כדקה.
יוצקים פנימה את המים או המרק ומוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים קינמון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים שוב.
לאחר שהתערובת מתחילה לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל במשך שתיים עד שלוש דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוזגים את המרק לקערה גדולה וטורפים עד שהוא הופך חלק ואוורירי.
מגישים חם, מוסיפים עוד פלפל שחור וקינמון לפי הטעם.
אפשר להנות מהמרק הזה עם קרוטונים, לחם פריך או כריך גבינה.
תהנו ממרק הבצל הטעים שלכם!