Go Back
מרק בצל

מרק בצל קרמי

בלה בלה בלה בלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלהבלה בלה בלה
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
סה"כ 1 hour 30 minutes
סוג מאכל תוספות
מטבח צרפתי
מספר סועדים 3

מצרכים
  

  • 5 יחידות בצלים בינוניים קלופים ופרוסים
  • 2 כפות חמאה או שמן זית
  • 3 כוסות מים או מרק ירקות
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב או חלב צמחי
  • 1 כפית קינמון
  • 0.5 כפית מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה
 

  • בסיר בינוני ממיסים חמאה או מחממים שמן זית.
  • מטגנים את הבצלים עד שהם הופכים שקופים.
  • מוסיפים את הקמח ומצפים את הבצלים, מבשלים כדקה.
  • יוצקים פנימה את המים או המרק ומוסיפים את החלב ומערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה מעט.
  • מוסיפים קינמון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים שוב.
  • לאחר שהתערובת מתחילה לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל במשך שתיים עד שלוש דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוזגים את המרק לקערה גדולה וטורפים עד שהוא הופך חלק ואוורירי.
  • מגישים חם, מוסיפים עוד פלפל שחור וקינמון לפי הטעם.

הערות

אפשר להנות מהמרק הזה עם קרוטונים, לחם פריך או כריך גבינה.
תהנו ממרק הבצל הטעים שלכם!