חצילים בתנור

חצילים בתנור

חצילים בתנור - פשוט, טעים ומגוון!
מחפשים מתכון קל וטעים לחצילים? הגעתם למקום הנכון! חצילים בתנור הם מנה קלאסית ומועדפת, שניתן להכין בדרכים רבות ומגוונות. אפשר לאפות אותם לבדם, עם תבלינים ועשבי תיבול, או למלא אותם במגוון מילויים טעימים.
זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
סה"כ 1 hour 30 minutes
סוג מאכל מנה עיקרית, תוספות
מטבח ים תיכוני

מצרכים
  

  • 3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 חצילים בינוניים בלתי קלופים, פרוסים דק
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1 כף מלח
  • 4-5 עגבניות בינוניות, פרוסות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 שיני שום קצוצות דק

הוראות הכנה
 

  • בתוך מסננת, זורים מלח על החצילים ומניחים ל-30 עד 40 דקות.
  • שוטפים ומסננים היטב ומנגבים במגבת נייר.
  • בתבנית אפייה קטנה, רדודה ומשומנת קלות פורשים שורות חופפות של חצילים, עגבניות ופטרוזיליה.
  • מפזרים שום בין השכבות ומתבלים לפי הטעם.
  • יוצקים יין לבן מעל ומפזרים גבינה. מכסים ואופים 30 דקות על 200 מעלות.
  • מסירים את הכיסוי, ממשיכים לאפות עד להשחמה כ- 20 דקות נוספות ומרססים במיצי האפייה.
  • מפזרים פטרוזיליה ומגישים.